Corona Blond
admin

Corona Blond, jong fris blond

De Corona crisis zorgt voor een trend.. Blond haar.

Juist deze Corona Lente laat bladenmakers kiezen voor blonde modellen.

Nu iedereen een uitgroet heeft van enkele centimeters, en de zon schijnt en de kappers eerdaags willen opengaan willen we massaal aan het blond.

Quarantaine heeft als gevolg dat het haar donker is. De zon in je haar heeft nog geen kans gehad. Alle eens zo Hollandse blondines zijn donker bij de aanzet.

Blond haar wordt met het ouder worden steeds donkerder. Is een groot percentage van de kleuters in Nederland bijvoorbeeld nog medium-blond of witblond, in de puberjaren is dat doorgaans medium-blond dan wel donkerblond, waarna lichte tinten uit het haar blijven afnemen met de jaren. Bij mensen met een oranjeblonde haarkleur verloopt dit proces ongeveer hetzelfde maar meestal wel iets langzamer. Zij worden meestal eerst goudblond. Naar men zegt worden blond-harigen op latere leeftijd overigens ook eerder grijs vergeleken met mensen met een andere haarkleur.

Corona crisis
Modellenbureaus zeggen dat de laatste tijd blonde modellen plots erg populair zijn, dat is echt heel wat anders dan de opvallende gezichten die de afgelopen erg populair waren in de modewereld. Maar adverteerders zijn niet meer in dat soort vrouwen geïnteresseerd. Volgens experts is de economische crisis hier verantwoordelijk voor. Reclamemakers willen nu ‘veilige gezichten’ met mooie, blonde lokken, die een vertrouwd en beschermend gevoel geven.

Heldinnen
Volgens experts staan blondines voor positieve dingen. In de mythologie en sprookjes waren blondines vaak de heldinnen, slechte vrouwen als heksen waren vaak donker en lelijk. Er werd aan blond haar ook vaak magische krachten toegeschreven: Rapunzel liet haar kapsel als ladder gebruiken. Verder zou het voor jeugdigheid staan en associëren we het met goede eigenschappen als eerlijkheid en vertrouwen. Blond is dus  “a state of mind”  een inspiratie met veel gevoel, ik stel jullie graag voor aan mijn team voor onze interpretatie van blonde.